Apo’yla Son Tango Kitap Özeti – Nur Batur

image

Türkiye 100. yılın sabahına nasıl uyanacak? Demokrasisiyle Ortadoğu için gerçek bir model mi olacak? Yoksa kan gölünde boğulup parçalanacak mı? Ortadoğu’da harita yeniden çiziliyor. Kürtler için “yeni bir dünya” kurulmaya başladı. Türkiye, kanlı kavgada kritik bir yol kavşağına geldi. Daha ne kadar gencin dağlarda yok olmasını seyredeceğiz? İş ve aş yerine milyarları ne kadar bombalara yatıracağız? Kanlı kavganın devlette bile olmayan belgelerine daldım. Türklerin ve Kürtlerin tarihi hatalarına ayna tuttum. Otuz yıldır barış güvercinleri hep kanda boğuldu. Siperlere yatıp karşılıklı ateş etmenin kimseye yararı yok. İster şehit anası olsun! İsterse dağdaki PKK’lının anası!.. Herkes akan kanın durmasını istiyor artık… Geçmişten ders almayan halklar geleceği aydınlatamazlar. Herkesin kendi dersini alması için yazdım. Artık dağların gençlere mezar olmaması için!! Geleceğe umutla bakmak için!! Bitsin artık bu kan davası!

285 Sayfa

ISBN 9786054505494

Ebat: 13,5cm x 22cm

Nur Batur Hakkında :

Nur Batur “Tercüman”, “Milliyet” ve “Hürriyet” gazetelerinde uzun yıllar iç ve dış politika yazıları yazdı. ” Hürriyet” gazetesinin Atina ve Ankara Temsilciliğini yaptı. Kanal D ve CNN Türk televizyonlarında haber programları ve belgeseller hazırlayıp sundu. TRT, BBC, Amerika’nın Sesi ve Almanya’nın Sesi radyolarına da haber ve yorum yaptı.

1986, 1987 ve 1989 yıllarında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından yılın gazetecisi seçildi.1994’te Tempo dergisi Batur’u yılın sunucuları arasında gösterdi. 2004’te Uluslararası Barış ve Dostluk Ödülü’nü aldı. George Town Üniversitesi Wintonpark Konferansı ve Brüksel Forumu gibi birçok uluslararası konferansa konuşmacı olarak katıldı.

“İngiliz Arşivlerinde Menderes Trajedisi”, “Küba Krizi Sırasında Gizli Pazarlık”, “Amerikan Kongre Arşivlerinde Türkiye”, “Cezayir’de İslam Hareketi”, “Avrupa Solu”, “Kanayan Filistin” gibi pek çok yazı dizisi hazırladı. Son olarak “Sabah” gazetesinde “CIA Belgelerinde 27 Mayıs” başlıklı yazı dizisi yayımlandı.

Aralarında Yaser Arafat, Benazir Butto, Kostas Simitis, Haydar Aliyev, Ziyaü’l-Hak, Lech Walesa, İzak Rabin, Ezer Weizman, Şimon Peres, İzak Şamir, Saddam Hüseyin, Tarık Aziz, Konstantin Miçotakis,Yorgo Papandreu, Rauf Denktaş, Glafkos Klerides,Vaclav Klaus gibi devlet adamlarının bulunduğu pek çok ünlü siyasetçiyle röportajlar yaptı.

Batur’un Yunan siyaset dünyasının perde arkasını anlattığı “Yürekten, Gülerekten Yürüdüm” Rauf Denktaş’ın hayatını kaleme aldığı “Yeniden Yaşasaydım” ,Benazir  ve “ Tarihi Yazarken Yaşamak “ adını verdiği 4 kitabı bulunuyor.

Nur Batur, halen “Sabah” gazetesinde yazılar yazıyor. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesinde Siyasi Gazetecilik dersleri veriyor.

(Toplam: 21, Bugün: 1 )

Leave a reply:

Site Footer