Lazer Epilasyon Nedir

Lazer Epilasyon

Tüylenme artışı genetik, hormonal hastalıklarla ilişkili veya kullanılan ilaçlara bağlı olabilir. Lazer epilasyonda hedef , kıl kökünde bulunan renk maddesi olan melanindir. Bu yüzden kıllar ne kadar kalın ve koyu renkli ise epilasyonun başarısı o kadar artar. Bayanlarda yüz ve kol bölgesinde ve erkeklerde sırt bölgesinde lazer epilasyon başarı oranı diğer bölgelere göre düşüktür. Beyaz veya sarı renkli tüylere etki etmemektedir. Lazer epilasyonda ortalama seans sayısı 4-8 arasında iken yüz bölgesinde bu süre artabilir.

Lazer epilasyon 16 yaşından büyük herkese uygulanabilir. Bronzlaşmış veya koyu tenli kişilere uygulanırsa yanık veya leke oluşturma ihtimali vardır. İşlem sonrası güneş ışınlarından korunulması gerekir.

Erkek tipi tüylenmeden şüphelenilen durumlarda gerekli hormonal tetkikler yapılmakta ve lazer epilasyonla beraber hormonal hastalıkların tedavisi önerilmektedir.

İstenmeyen tüyler yabani ot yetişmesi gibidir. Siz kestikçe o yayılır ve neredeyse daha da hızla büyür, sırt bölgesinde, bacaklarda, kollarda hatta yüz kısımlarında bulunur. Saçlar kimine göre arzu edilen bir durum olabileceği gibi, bayanlarda yüz çevresi ve dudak kısımlarında, erkek ve bayanlarda ise sırt ve dekolte bölgeleri gibi vücudun görünen bölgelerine ulaşınca negatif etki bırakır. Tüylerin oluşması aslında doğal bir durumdur ancak hormonal ve yaş gibi katmanlar ile bazı bireylerde istenenden daha çok uzar ve vücüda dağılır. Klasik yöntemlerle tıraş ve ağda benzeri bazı metodlarla bu istenmeyen tüylerden kurtulabilirsiniz ancak geçici yöntemler olmaktadır istemeseniz de o tüyler gerisin geriye çıkmaktadır.

Şimdi bu sorununuz ile ilgilenin, ağda ve/veya jilet ile tıral olmak can sıkıcı ve büyük zaman almaktadır, ve sürekli acı çektiren tüyleriniznden kurtulma yöntemidir. Yüzünüzde, bacaklarınızda, kol altlarınızda ve bikini bölgesindeki istenmeyen tüylerden kurtulmak için uygulanacak bir çok işlem sonrasında artık çözüm bulmak isteniyorsa lazer epilasyona başvurmak etraftan alınan bilgiler ile gerçekleşmektedir.

Lazer epilasyon tedavisi sizin için doğru çözüm mü?

Aşağıda lazer epilasyon hakkında bilgileri detaylıca alabilirsiniz yalnız uzman hekimlerin kontrolünde bu işlemin gerçekleştirilmesi gerektiğini unutmayın !

İstenmeyen tüylere lazer tedavi nasıl yapılır, işe yarar mı?
Lazer Epilasyon zararları nelerdir?
Fiyatları ne kadardır ?

Tüm bu sorularınızın açıklaması için detaylara göz atabilirsiniz.

Detay bilgi: 2017 Lazer Epilasyon Seans Fiyatları Listesi İçin Tıklayın.

Lazer Epilasyon Nedir?

Bir istenmeyen tüylerden kurtulma yöntemidir. Klasik yöntemler ile olmuyorsa jiletler ile tıraş olmaktan bıktınız, cımbızla uğraşmaktan yoruldunuz yada ağda acısı çekmek istemiyorsanız, lazer epilasyonu deneme zamanınız geldi demektir tabiki bir Uzman Hekim kontrolünde. Güzellik salonlarında yada kuaförlerde bilinçsiz ve yetkisiz yapılan işlemler büyük sorunlar oluşturabilir.

Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği uyarısı için tıklayın.

Lazer epilasyon tedavisi, günümüzde sıklıkla uygulanan ve başarıyla gerçekleştirilen tedavi yöntemlerindendir.

Lazer Epilasyon teknolojisi : Lazer epilasyonun çalışma yöntemi, istenmeyen tüylerin köklerinin lazer ışığı ile yakılması ve yokedilmesi tekniğidir. Uygulama 1990 senesinde başlamıştır ancak son dönemlerde teknolojininde bir hayli gelişmesiyle hem fiyatları makul hale gelmiştir, hem de teknoloji ile daha da acısız, ağrısız bir yöntem durumuna geçmiştir.

Detay bilgi: Adım Adım Lazer Epilasyon Tedavisi Sürecinde Yaşayacaklarınızı

Lazer Epilasyon Nasıl Çalışıyor ?

Yaptıracağınız her uygulamanın nasıl olacağını ve hangi etkileri bırakacağını bilmek önemlidir. Bu sebeple Lazer epilasyon cihazlarının nasıl çalıştığı hakkında bilgi vermek işinize yarayacak bilgilerdendir. En temel anlatım ile bilgi vermek gerekirse, bir cilt uzmanı tarafından manuel şekilde yönetilen lazer epilasyon cihazı ile cildinize lazer ışınlarını vermektedir. Lazer ışınları cildinizdeki tüy köklerine kadar etki etmektedir bu enerjiyi alan tüyler uzatma evresini tamamlar ve uzama durumu oluşmaz. Uygulanan lazer epilasyon işlem anında uzayan tüylerinize etki edebilir dolayısı ile uzun vadeli sonuçlar için seans sayısı kişiye ve duruma göre değişmektedir. Yüzde 100 sonuç almak için seansları ve uygulama kurallarına dikkat edilmesi gerekebilir. Güzel sonuçlar için kişiye bağımlı olmakla birlikte 4-5 seansa tedavi uygulanması gereklidir.

Farklı lazer cihazları ve cinsleri bulunmaktadır. Çok bilinen ve kullanılan cihazlar ise Alexandrite ve Diode lazerdir. Alexandrite, cildin altındaki deride bulunan tüy köklerine yoğun bir şekilde etkide bulunarak tüylerin uzamasını engellemektedirler. Diode ise aynı şekilde çalışsa da daha uzun dalga boyu lazer enerjisi iletebilmektedir. Cildiniz koyu renkli ise şanslısınız lazer epilasyon için avantaj olmaktadır. Lazer ışınları ile darbe ışık teknolojisi de epilasyonda kullanılan bir yöntemdir. Lazer ile aynı tekniktedir ancak lazer ışınları enerjisi yerine ışık enerjisi verilmektedir.

Bilgi : Lazer epilasyon her zaman istenmeyen tüylerde kalıcı çözüm olmayabilir. Uygulama yapılan ve tedavi olan kişilerin yüzde 90 tüylerden kurtulmayı umması daha olasıdır, çok açık renkli tüylerde başarı yakalanması için birkaç seans gerekebilir.

Detay bilgi: Tüm Vücut İçin Lazer Epilasyon Tedavisi ve Sonuçları

Lazer Epilasyon Tedavisi Hangi Ciltler İçin Uygundur?

Lazer epilasyon, cımbız, ağda, normal epilasyon gibi diğer yöntemlere göre daha çekici olsa da, herkes için uygun olmayabilir. Örneğin çok koyu cilt rengi olan kişiler için lazer doğru bir yöntem değildir. Bunun sebebi koyu ciltlerin, lazer enerjisini absorbe etmesi ve sonucunda ortaya çıkabilecek yan etkilerin artmasından kaynaklanmalıdır. Teknoloji gün geçtikçe gelişse de, koyu tenli kişiler, açık tenlilere göre daha fazla lazer epilasyon seansına katılmak zorunda kalmaktadırlar. Çok açık renkli tüylere sahip kişilerde de tüylerdeki melanin eksikliği sebebi ile lazer epilasyon tam etki vermeyebilir. Lazer epilasyon için en uygun kişiler, açık tenli ve koyu renk tüylü kişilerdir.

Detay bilgi : Lazer Epilasyon Cildinize Uygun mu ?

Detay bilgi : Erkekler İçin Lazer Epilasyon

Detay bilgi : Çocuklar ve Gençler İçin Lazer Epilasyon

Lazer Epilasyon Tedavisini Uygulayacak Kişi Uzman Olmalı mı ?

Lazer epilasyon tedavisi yaptırmaya karar vermek üzereyseniz, lazer epilasyon uzman klinik seçimi için dikkat etmeniz gereken bazı bilgiler ;

– Tedaviyi uygulayacak uzman hekim ile randevu alarak görüşün ve görüşme sonrasında aldığınız bilgilerin netliğinden emin olun.

– Tecrübe önemlidir, lazer epilasyon uygulamasını gerçekleştirecek kliniğin ne kadar süredir bu konuda uzman olduğu bilgisini almak faydalı olacaktır. burada şu soruların cevabı önemlidir.

“Ne kadar süredir lazer epilasyon uygulaması yapıyorsunuz?”,

“Lazer epilasyon uygulamalarında/tedavilerde başarı oranı nasıl ?”,

“Tedavi sonrası uygulama yada hizmetleriniz nelerdir ?” vb. sorular ve aldığınız cevaplar sizin uygulamaya, kliniğe, hekime olan inancınızı sağlayacaktır.

– Lazer Epilasyon uygulaması yaptırmayı düşündüğünüz kliniğin genel durumu nasıl ? Karşılamadan başlayarak hijyenik ve gerçekten uygun bir ortamda olduğunuzu hissettiniz mi ? Personel bilgili nazik ve profesyonelce tavır içerisinde mi ?

– Hasta olarak size medikal hikayeniz ile ilgili bilgi alınıyor mu size sorular soruluyor mu ?Sizin cildinizle ilgili konularda bilgi sahibi olmalılar ki lazerin farklı bir yan etkiye yol açmayacağını sizlere iletebilsinler. Bu sorular onların lazer epilasyon tedavisindeki tecrübesini/tecrübesizliğini size gösterecektir.

Detay bilgi: Lazer Epilasyon Tedavisi – Klinik ve Uzman Doktor Seçimi

Lazer Epilasyon Uygulamasında Acı Hissedecekmiyim ?

Uygulamada orta seviyede, katlanılabilir düzeyde bir acı hissedilmektedir. Cilt tipiniz aşırı hassas değil ise lokal anesteziye gerek duyulmaz. Tedavi sonrası birkaç gün cildiniz fazla duyarlı ve hassas olabilir ve ağrı yaşanabilir, bu ve benzeri durumlarda uzman hekiminizden yardım istemelisiniz. Şişlik ve oluşabilecek kızarıklıklar için buz ile ağrıyı dindirmek yeterlidir. Son olarak minimumda 2 gün güneş ışığından uzak durmanız gerektiğini de belirtmek isteriz.

Lazer Epilasyonun Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir ?

Her medikal tedavide olduğu gibi lazer epilasyonun da artıları ve eksileri bulunmaktadır. Avantajlarının en önemlileri, uzun süreli ve kalıcı bir tedavi olmasıdır. Tüyleriniz tekrar çıksa bile minimum oranda ve çok açık renkli olarak uzayacaktır. Bu tedavi aynı zamanda bacak, göğüs veya sırt gibi geniş alana yayılmış tüyler için oldukça başarılıdır.

Dezavantajlardan bahsedecek olursak, bu tedavi onyıllardır yapılmadığı için, henüz örneğin 50 sene sonunda bir yan etkisi ile karşılaşıp karşılaşmayacağımız hakkında bir bilgi birikimi bulunmamaktadır. Aynı zamanda yanlış uygulandığı durumlarda lazer epilasyon ciltte hafif yanıklara ve cilt bozulmalarına da yol açabilmektedir. (doğru kliniğin seçimi burada büyük önem arz etmektedir) Son olarak bu tedavinin sizin cildinizde kaç seansta işe yarayacağını kimse garanti edemez. Bazı kişiler için 4-5 seans yetecekken, bazı ciltlerde daha fazla seansa ihtiyaç duyulur, ki bu da masrafların artmasına yol açacaktır.

Detay bilgi: 10 Maddede Lazer Epilasyonun Avantajları

Lazer Epilasyon Tedavisinin Riskleri ve Yan Etkileri

Lazer epilasyonun sizin için doğru bir tedavi yöntemi olup olmadığına karar vermek için birçok faktör vardır. Bunlardan en önemlisi prosedür sonrasında olulabilecek yan etkilerin riskini almanızdır. Hiçbir medikal tedavinin sonrasında oluşabilecekler için garanti verilemez ve lazer epilasyon da bir istisna değildir. Yan etkiler geçici veya kalıcı olabilir ve bunda sizin cilt/tüy kökü tipiniz etkin rol oynayacaktır. Tabii ki tedaviyi uygulayan merkezin, klinik uzman doktorunun tecrübesi ve kullandıkları lazer teknolojisi de büyük bir etkendir.

Lazer epilasyon sonrasında, ağrı, şişkinlik, kızarıklık, kabarma, cilt lekeleri gibi geçici yan etkiler oluşabileceği gibi, ciltte solma ve yanıklar gibi kalıcı etkiler de görülebilmektedir. Peki bu yan etkilerle hangi durumlarda karşılaşırsınız? Korunmak için neler yapmalı yada tedavisi mümkün mü? Tüm bu sorularınızı aşağıda linklerini verdiğimiz özel incelemelerimizde açıklıyoruz.

Detay bilgi: Lazer Epilasyon Muhtemel Riskler ve Yan Etkileri

Detay bilgi: Lazer Epilasyon Tedavisinin Geçici Yan Etkileri

Detay bilgi: Lazer Epilasyon Tedavisinin Olası Kalıcı Yan Etkileri

Detay bilgi: Lazer Epilasyon Sonrası Ciltte Şişkinlik Yan Etkisi Oluşması

Detay bilgi: Lazer Epilsyon Tedavisinde Dövme Hasarı

Lazer Epilasyon Tedavisi Çeşitleri ve Lazer Cihaz Teknolojileri

4 ana lazer teknoloji tipi bulunmaktadır. Bunlar, Ruby, Alexandrite, Diode ve ND Yag’dır. Her tip lazer farklı cilt tipleri için ayrı uygulanmaktadır. Ruby lazer hem açık hem de koyu renkli cilde sahip kişilerde uygulanabilse de daha çok açık renkli cilt tipine uygulanmaktadır. Genelde de daha küçük alanlardaki tüylere odaklanmak için kullanılan bir teknolojidir.

Alexandrite’in en büyük özelliği hızı! Erkeklerin bazılarında sırtta tüylenme tüm sırtı kaplayacak şekilde olur. Bu kadar büyük bir alana uygulanacak Alexandrite lazer tedavi seansı sadece 30-40 dakika sürmektedir. Hiç de fena değil! Çok büyük alanlarda çok hızlı uygulanabilmesi ile Alexandrite, aynı zamanda her tüy rengi için kalibre edilebilmektedir.

Diode ise ilk iki lazer teknolojisine göre lazer dalga boyu konusunda farklılık göstermektedir. Laze dalga boyunun yüksek olması Diode teknolojisinin birçok cilt tipinde uygulanabilmesini sağlamaktadır.

Son olarak ND Yag lazerin ise en büyük farkı koyu ten ve koyu tüylere kolaylıkla uygulanabilmesidir.

Detay bilgi: IPL (Intense Pulse Light) Lazer Epilasyon Nedir?

Detay bilgi: Ütüleme (Diode) Lazer Epilasyon Nedir, Nasıl Yapılır?

Detay bilgi: En İyi Lazer Epilasyon Teknikleri Karşılaştırması

Detay bilgi: En İyi Lazer Epilasyon Cihazları Karşılaştırması & Fiyatları

Detay bilgi: Evde Kullanmak İçin En İyi Lazer Epilasyon Cihazları ve Fiyatları

Lazer Epilasyon Sonrası Bakım

Tedavisi süresince seans aralarında ve tedavi sonrasında, aksatmadan düzenli cilt bakımını yapanlar için lazer epilasyon çok kolay ve zahmetsiz bir tekniktir. Bakım, hem sonuçlara daha hızlı ulaşılmasında hem de sağlığınızı ve güzel cildinizi korumanız için gereklidir. Size önereceğimiz birkaç tavsiyeye uyduğunuz takdirde tedaviniz balarıyla gerçekleşecek ve tedavi sonrasında oluşabilecek komplikasyonlardan cildinizi koruyacaksınız.

Detay bilgi : Lazer Epilasyon Sonrası Cildin İyileşmesi ve Bakımı

Detay bilgi : Bronzlaşmış Ciltte Lazer Epilasyon ve Tedavi Sonrası Bronzlaşma

Tüm Epilasyon Yöntemleri

Epilasyon günlük hayat rutininizin bir parçası olduğunda vücudunuzun ve yüzünüzün farklı bölgeleri için farklı yöntemler kullanırsınız. Sizin için kullanabileceğiniz tüm yöntemleri araştırdık, avantajlarını / dezavantajlarını ve hangi bölge için en uygun olduklarını listeledik. Seçmek size kalmış.

Saç adeta yabani ot gibidir. Siz kestikçe o yayılır. Hızla büyür, kafanızdan sırtınıza, aşağıda bacaklarınıza, kollarınıza hatta yüzünüze ulaşır. Saç çok güzel olabileceği gibi, bayanlarda dudak üstüne, erkek ve bayanlarda ise sırt gibi vücudunuzun diğer bölgelerine ulaşınca çekiciliğini kaybeder. Saç uzaması doğaldır ama hormonal ve yaş gibi etkenlere bağlı olarak bazı kişilerde daha fazla uzar ve yayılır. Tıraş ve ağda gibi bazı metodlarla bu derdinizden kurtulabilirsiniz ama bunlar hep geçicidir ve siz istemeseniz de o tüyler geri gelecektir.

Bununla yüzleşin, sürekli ağda ve/veya jilet işlemi bir yandan can sıkıcı ve büyük zaman kaybı, diğer yandan da sürekli acı çektiren bir süreç. Yüz, bacaklar, kol altları ve bikini bölgemizdeki istenmeyen tüylerden kurtulmak için yaptığımız onca şey sonrasında lazer epilasyona başvurmamak elde değil. Peki bu tedavi sizin için doğru çözüm mü? Sizin için aşağıda süreç boyunca bilmeniz gerekenleri listeledik ve kararınızı vermenizi kolaylaştırdık.

İstenmeyen tüylere lazer tedavi nasıl yapılır, işe yarar mı? Zararları nelerdir? Fiyatları ne kadar? Tüm bu sorularınıza hızlı hızlı cevap vereceğiz.

Detay bilgi: 2017 Lazer Epilasyon Seans Fiyatları Listesi

Lazer Epilasyon Nedir?
İstenmeyen tüylerinizden kurtulmak için kullandığınız epilasyon aletlerinden, tıraş olmaktan, cımbızla uğraşmaktan veya ağda acısını çekmekten sıkıldıysanız, lazer epilasyon sizin için denemeniz gereken bir çözüm olabilir. Lazer epilasyon, ülkemizde oldukça sıklıkla başvurulan ve başarıyla gerçekleştirilen tedavi yöntemlerinden biridir.

Gerçek anlamda lazer epilasyonun çalışma yöntemi, istenmeyen tüylerin köklerinin lazer ışığı ile yakılması ve yokedilmesi prensibine dayanır. 1990 senesinde uygulanmaya başlamıştır ama son senelerde özellikle teknolojinin gelişmesi ile birlikte hem fiyatları ucuzlamıştır, hem de daha acısız, ağrısız bir tedavi yöntemi haline gelmiştir.

Detay bilgi: Adım Adım Lazer Epilasyon Tedavisi Sürecinde Yaşayacaklarınız

Lazer Epilasyon Nasıl Çalışıyor?
Öncelikle lazer epilasyon cihazlarının nasıl çalıştığı hakkında kısa bir tanım yapmak isteriz. Basitçe anlatmak gerekirse, bir cilt uzmanı elle kontrol edilen lazer cihazı ile cildinize lazer enerjisi gönderir. Bu enerji cildinizden tüy köklerinize ulaşır ve enerjiyi absorbe eden kökler, tüy uzatmak konusundaki işlevini kaybeder. Kullanılan lazer sadece o anda uzayan tüylerinize etki edebilir bu sebeple de birkaç seans gerekebilir 100yüzde sonuç almak için. İyi bir sonuç için ortalamada 4-5 seansa gideceksiniz gibi düşünmelisiniz.

Birkaç farklı lazer cinsi bulunmaktadır bu tedavide kullanılan. En yaygın olanlar ise Alexandrite ve Diode lazerdir. Alexandrite, cildin altında bulunan tüy köklerine yoğun bir şekilde etki ederek tüylerin uzamasını engeller. Diode ise genel manada aynı şekilde çalışsa da daha uzun dalga boyu lazer enerjisi kullanmaktadır. Bu teknoloji sayesinde koyu cilt rengi olanlarda lazer epilasyon için avantaj sağlamaktadır. Lazer ile birlikte darbe ışık teknolojisi de epilasyon için kullanılan farklı bir metoddur. Lazer ile aynı mantıkta çalışırlar ama lazer enerjisi yerine ışık enerjisi kullanırlar.

Önemle belirtmek isteriz ki lazer epilasyon he zaman kalıcı tüysüzlük sağlamayabilir. Tedavi olan kişilerin Yüzde 90 tüylerden kurtulmayı umması daha olasıdır, çok açık renkli tüylerde başarı yakalanması için birkaç seans gerekebilir.

Detay bilgi: Tüm Vücut İçin Lazer Epilasyon Tedavisi İncelemesi

Lazer Epilasyon Tedavisi Hangi Ciltler İçin Uygundur?
Lazer epilasyon, cımbız, ağda, normal epilasyon gibi diğer yöntemlere göre daha çekici olsa da, herkes için uygun olmayabilir. Örneğin çok koyu cilt rengi olan kişiler için lazer doğru bir yöntem değildir. Bunun sebebi koyu ciltlerin, lazer enerjisini absorbe etmesi ve sonucunda ortaya çıkabilecek yan etkilerin artmasından kaynaklanmalıdır. Teknoloji gün geçtikçe gelişse de, koyu tenli kişiler, açık tenlilere göre daha fazla lazer epilasyon seansına katılmak zorunda kalmaktadırlar. Çok açık renkli tüylere sahip kişilerde de tüylerdeki melanin eksikliği sebebi ile lazer epilasyon tam etki vermeyebilir. Lazer epilasyon için en uygun kişiler, açık tenli ve koyu renk tüylü kişilerdir.

Detay bilgi: Lazer Epilasyon Sizin Cildinize Uygun mu?
Detay bilgi: Erkekler İçin Lazer Epilasyon
Detay bilgi: Çocuklar ve Gençler İçin Lazer Epilasyon

Lazer Epilasyon Tedavisini Uygulayacak Uzmanın Seçimi
Eğer lazer epilasyon tedavisi almaya karar verdiyseniz, uzman kliniğinizi seçerken uygulamanız gereken bazı maddeleri size hatırlatmak isteriz. Öncelikle size tedaviyi uygulayacak uzman ile görüşün ve konuşmanız sonrasında ona güvenip güvenmediğinizi kendinize sorun. Ona tecrübesine dair soracağınız ‘kaç senedir lazer epilasyon yapıyorsunuz?’, ‘tedavilerde başarı oranınız nedir?’, ‘referans verebilir misiniz?’, ‘tedavi sonrası nasıl bir hizmet veriyorsunuz’ gibi sorular ve alacağınız yanıtlar sizin ona güvenmenizi/güvenmemenizi sağlayacaktır.

İkinci önemli nokta kliniğin genel ortamı hakkında. İlk girişten itibaren ne kadar hijyenik ve organize bir ortamdasınız? Çalışanlar nazik ve profesyonel mi? Üçüncüsü, onların da sizin medikal geçmişiniz hakkında soru sormasını beklemelisiniz. Sizin cildinizle ilgili konularda bilgi sahibi olmalılar ki lazerin farklı bir yan etkiye yol açmayacağını garanti edebilmeliler. (Bu tarz sorular onların bu tedavideki tecrübesini/tecrübesizliğini size kanıtlayacaktır.)

Detay bilgi: Lazer Epilasyon Tedaviniz İçin Klinik ve Uzman Doktor Seçimi

Lazer Epilasyon Tedavisi Acı Verecek mi?
Açık söylemek gerekirse, orta seviyede, tolare edilebilir düzeyde bir acı hissedeceksiniz tedavi süresince. Cildiniz fazladan hassas değilse lokal anesteziye ihtiyaç duyulmaz. Burada unutmadan belirtmek isteriz ki tedavi sonrasındaki birkaç gün cildiniz fazla hassas olabilir ve ağrı yapabilir, bu konuda klinikten yardım alabilirsiniz. Olası şişlik ve kızarıklıklar için sadece buz ile ağrıyı dindirmek yeterli olabilir. Son olarak minimumda 2 gün güneş ışığından uzak durmanız gerektiğini de belirtmek isteriz.

Lazer Epilasyonun Avantajları ve Dezavantajları
Her medikal tedavide olduğu gibi lazer epilasyonun da artıları ve eksileri bulunmaktadır. Avantajlarının en önemlileri, uzun süreli ve kalıcı bir tedavi olmasıdır. Tüyleriniz tekrar çıksa bile minimum oranda ve çok açık renkli olarak uzayacaktır. Bu tedavi aynı zamanda bacak, göğüs veya sırt gibi geniş alana yayılmış tüyler için oldukça başarılıdır.

Dezavantajlardan bahsedecek olursak, bu tedavi onyıllardır yapılmadığı için, henüz örneğin 50 sene sonunda bir yan etkisi ile karşılaşıp karşılaşmayacağımız hakkında bir bilgi birikimi bulunmamaktadır. Aynı zamanda yanlış uygulandığı durumlarda lazer epilasyon ciltte hafif yanıklara ve cilt bozulmalarına da yol açabilmektedir. (doğru kliniğin seçimi burada büyük önem arz etmektedir) Son olarak bu tedavinin sizin cildinizde kaç seansta işe yarayacağını kimse garanti edemez. Bazı kişiler için 4-5 seans yetecekken, bazı ciltlerde daha fazla seansa ihtiyaç duyulur, ki bu da masrafların artmasına yol açacaktır.

Detay bilgi: 10 Maddede Lazer Epilasyonun Avantajları

Lazer Epilasyon Tedavisinin Riskleri ve Yan Etkileri
Lazer epilasyonun sizin için doğru bir tedavi yöntemi olup olmadığına karar vermek için birçok faktör vardır. Bunlardan en önemlisi prosedür sonrasında olulabilecek yan etkilerin riskini almanızdır. Hiçbir medikal tedavinin sonrasında oluşabilecekler için garanti verilemez ve lazer epilasyon da bir istisna değildir. Yan etkiler geçici veya kalıcı olabilir ve bunda sizin cilt/tüy kökü tipiniz etkin rol oynayacaktır. Tabii ki tedaviyi uygulayan merkezin, klinik uzman doktorunun tecrübesi ve kullandıkları lazer teknolojisi de büyük bir etkendir.

Lazer epilasyon sonrasında, ağrı, şişkinlik, kızarıklık, kabarma, cilt lekeleri gibi geçici yan etkiler oluşabileceği gibi, ciltte solma ve yanıklar gibi kalıcı etkiler de görülebilmektedir. Peki bu yan etkilerle hangi durumlarda karşılaşırsınız? Korunmak için neler yapmalı yada tedavisi mümkün mü? Tüm bu sorularınızı aşağıda linklerini verdiğimiz özel incelemelerimizde açıklıyoruz.

Detay bilgi: Lazer Epilasyon Muhtemel Riskler ve Yan Etkileri
Detay bilgi: Lazer Epilasyon Tedavisinin Geçici Yan Etkileri
Detay bilgi: Lazer Epilasyon Tedavisinin Olası Kalıcı Yan Etkileri
Detay bilgi: Lazer Epilasyon Sonrası Ciltte Şişkinlik Yan Etkisi Oluşması
Detay bilgi: Lazer Epilsyon Tedavisinde Dövme Hasarı

Lazer Epilasyon Tedavisi Çeşitleri ve Lazer Cihaz Teknolojileri
4 ana lazer teknoloji tipi bulunmaktadır. Bunlar, Ruby, Alexandrite, Diode ve ND Yag’dır. Her tip lazer farklı cilt tipleri için ayrı uygulanmaktadır. Ruby lazer hem açık hem de koyu renkli cilde sahip kişilerde uygulanabilse de daha çok açık renkli cilt tipine uygulanmaktadır. Genelde de daha küçük alanlardaki tüylere odaklanmak için kullanılan bir teknolojidir.

Alexandrite’in en büyük özelliği hızı! Erkeklerin bazılarında sırtta tüylenme tüm sırtı kaplayacak şekilde olur. Bu kadar büyük bir alana uygulanacak Alexandrite lazer tedavi seansı sadece 30-40 dakika sürmektedir. Hiç de fena değil! Çok büyük alanlarda çok hızlı uygulanabilmesi ile Alexandrite, aynı zamanda her tüy rengi için kalibre edilebilmektedir.

Diode ise ilk iki lazer teknolojisine göre lazer dalga boyu konusunda farklılık göstermektedir. Laze dalga boyunun yüksek olması Diode teknolojisinin birçok cilt tipinde uygulanabilmesini sağlamaktadır.

Son olarak ND Yag lazerin ise en büyük farkı koyu ten ve koyu tüylere kolaylıkla uygulanabilmesidir.

Detay bilgi: IPL (Intense Pulse Light) Lazer Epilasyon Nedir?
Detay bilgi: Ütüleme (Diode) Lazer Epilasyon Nedir, Nasıl Yapılır?
Detay bilgi: En İyi Lazer Epilasyon Teknikleri Karşılaştırması
Detay bilgi: En İyi Lazer Epilasyon Cihazları Karşılaştırması & Fiyatları
Detay bilgi: Evde Kullanmak İçin En İyi Lazer Epilasyon Cihazları ve Fiyatları

Lazer Epilasyon Sonrası Bakım
Tedavisi süresince seans aralarında ve tedavi sonrasında, aksatmadan düzenli cilt bakımını yapanlar için lazer epilasyon çok kolay ve zahmetsiz bir tekniktir. Bakım, hem sonuçlara daha hızlı ulaşılmasında hem de sağlığınızı ve güzel cildinizi korumanız için gereklidir. Size önereceğimiz birkaç tavsiyeye uyduğunuz takdirde tedaviniz balarıyla gerçekleşecek ve tedavi sonrasında oluşabilecek komplikasyonlardan cildinizi koruyacaksınız.

Detay bilgi: Lazer Epilasyon Sonrası Cildin İyileşmesi ve Bakımı
Detay bilgi: Bronzlaşmış Ciltte Lazer Epilasyon ve Tedavi Sonrası Bronzlaşma

Tüm Epilasyon Yöntemleri
Epilasyon günlük hayat rutininizin bir parçası olduğunda vücudunuzun ve yüzünüzün farklı bölgeleri için farklı yöntemler kullanırsınız. Sizin için kullanabileceğiniz tüm yöntemleri araştırdık, avantajlarını / dezavantajlarını ve hangi bölge için en uygun olduklarını listeledik. Seçmek size kalmış.

(Toplam: 24, Bugün: 1 )

Leave a reply:

Site Footer