Kategoriler: Genel

Sorun sizde değil, arama kutusunda: E-posta’lar arasında aradığını bulmak gerçekten zor!

Gmail, Outlook yada Apple Mail’den hangisini kullandığınız fark etmeksizin, bu ipuçları ihtiyacınız olan maili daha süratli bulmanıza destek olacak.

Sual: Gmail uygulamamda belirli mailleri bulmak, olması gerekenden oldukca daha zor. Bir şeyleri yanlış mı yapıyorum?

Yanıt: Normalde internette bir şeyler bulmamıza destek olma mevzusunda neredeyse tam bir tekel olan Google’ın kolayca aranabilir bir gelen kutusu üreteceğini düşünürsünüz. Ne yazık ki, bu soruna oldukca aşinayız ve Outlook ile Apple’ın Mail uygulamasını kullanan bıkkın insanlardan da aynı şikayeti duyuyoruz, şu demek oluyor ki mesele Gmail ile sınırı olan değil. Kullanılabilir tek bir unsur var: Uygulamalar, e-posta arama neticelerini ilgi düzeyine nazaran değil, mesajların güncelliğine nazaran önceliklendirme eğiliminde. Ve bu asla destek olmuyor.

Suni zekâ aramanıza destek olabilir

Son zamanlarda yaşamın her noktasında karşımıza çıkan suni zekâ araçları bu mevzuda da oldukca destek olabilir. Gerektiğinde, daha zekice arama yapmak için Google’ın parasız Bard AI söyleşi robotu kullanılabilir. Mesela ‘İstanbul’a uçuşum ne vakit’ şeklinde bir suali Bard’a yazmak, Gmail üstünde hedefli bir arama için doğru havaalanı kodunu hatırlamaya çalışmaktan çoğu zaman daha kolay.

Suni zekâya güvenmeyenler ya da iş için Outlook kullanmak zorunda kalan yada Apple’ı sevdikleri için Mail’i tercih edenler için de aramaya destek olabilecek uygulamalar var.

Arama operatörlerini posta kutusunda da kullanın

Belirli bir ifadeyi tırnak içine almanın arama neticelerini tam olarak bu ifadeyi içeren iletilerle sınırladığını muhtemelen biliyorsunuzdur. Mesela: “etkinliğimize davetlisiniz” yazarak, aldığınız tüm davetiyeleri listeleyebilirsiniz.

Aramanızı belirli kişilerden aldığınız yada belirli kişilere gönderdiğiniz mesajlarla daraltmak için “from:” ve “to:” kullanabileceğinizi bilmiyor olabilirsiniz. Mesela, this-from: kişiadı@şirketadı.com “senelik değerlendirme” şeklinde bir sorgu, son performans değerlendirmenizi süratli bir halde bulmanıza destek olacaktır.

“Operatörler” olarak adlandırılan bu araçlar, birazcık değişik şekillerde çalışsa da, üç büyük e-posta uygulamasında da mevcut. Mesela Apple Mail’de “12/3/2023-12/6/2023” yazarak aramanızı 3 Aralık ve 6 Aralık tarihleri içinde aldığınız yada gönderdiğiniz e-postalarla sınırlandırabilirsiniz. Sadece Gmail’de aynı arama için “After:12/3/2023” ve “Before:12/6/2023” kullanmanız gerekiyor.

Gmail’de belirli kategorilerdeki e-postaları bulmak için “in:” (mesela, “in:trash” yada “in:archive”) Outlook’ta ise “category:” kullanabilirsiniz. Bu ipuçlarıyla eleme ve arama işini birazcık daha kolay bir hale getirmek mümkün.

Bul-Tikla

Son Yazılar

GTA 6 ne zaman çıkacak? Rockstar Games GTA 6 çıkış tarihini açıkladı

GTA 6 ne süre çıkacak? En azından artık bir "net sayılabilecek" bir tarihe sahibiz. Grand…

6 saat ago

Meta, Slack’ın rakibi ‘Workplace’i kapatıyor, peki neden?

Meta, suni zekâ ve Metaverse'e öncelik vermeyi sürdürdükçe, kaçınılmaz olarak başka ürün ve özelliklerine de…

12 saat ago

Windows CMD Komutları ve Kodları – CMD Disk, IP, Network (Ağ), Diskpart, Dosya, Ping, Ipconfig ve Onarma Komutları

Windows işletim sisteminde CMD (Komut İstemi), sistem yönetimi ve mesele yok etme için kuvvetli bir…

19 saat ago

Mefahir – Du Hast Mit Mir Gespielt Şarkı Sözü

Du warst die einzige für mich, und du bist gegang, ich dencke immer noch an…

21 saat ago

Çelen Mobilya – 0 236 414 61 38 – – Firma Bilgileri – firmamibul.com

Çelen Mobilya ADVERTISEMENT Firma bilgileri Fax : +90 236 414 61 38 Gsm : +90…

21 saat ago

Manisa mobilya firmaları telefon ve iletişim bilgileri

Dost Mobilya fevzi bilgili (Firma Sahibi / Ortağı), 75.yıl Mh. 5333 Sk. No 45/a Telefon…

21 saat ago