Kategoriler: Genel

Samsung Galaxy S24 Ultra’nın video özelliği iPhone 15 Pro Max’i gölgede bırakacak

Akıllı telefonlarla yakaladığımız videoların kalitesi giderek artarken, Samsung’un bu yıl bunu daha da ileri taşıyacağı iddia ediliyor.

Güvenilir “haber sızdırıcı” Ice Universe‘e nazaran, gelmesi beklenen (ve teknik olarak hemen hemen piyasaya çıkacağı doğrulanmamış olan) Samsung Galaxy S24 Ultra saniyede 120 kare hızla (fps) 4K çözünürlüğünde video çekebilecek, şu demek oluyor ki videolarınız daha keskin, temiz ve süratli olacak.

https://twitter.com/UniverseIce/status/1741982544659374587″/>

Samsung Galaxy S24 Ultra şimdiden iPhone 15 Pro Max’i geride bırakmış olabilir

Eğer bu sızıntı doğruysa, Samsung Galaxy S24 Ultra, bir önceki neslin 60 fps çekim hızını ikiye katlamış olacak. Bu aynı zamanda, 4K videoları saniyede 60 kare hızında kaydedebilen iPhone 15 Pro Max’in de üzerinde bir rakam.

Ancak, MysteryLupin‘e nazaran bu özellik yardımıyla düşük ışıkta bile uzaktaki objeleri yakalamada daha iyi performans gösterecek.

Sızdırılan metinde “Gecenizi Galaxy S24 Ultra’nın Nightography’si ile aydınlatın. Yakından bakmak mı istediniz? Düşük ışıkta bile yakınlaştırabilirsiniz” ibareleri içeriyor.

Bu özelliklere dair elimizde daha çok informasyon yok. S24 Ultra’nın ne kadar yakınlaştırma yapabileceği ve bunun ne kadarının optik, ne kadarının dijital olacağını da hemen hemen bilmiyoruz. Sızdırılan belge telefonu ana kamerasının 200 MP çözünürlüğünde olacağını söylese de, bu da oldukca net bir informasyon değil.

iPhone 15 Pro Max karşısında iyi mi bulunduğunu ise bekleyip görmemiz gerekecek. İncelememizde Pro Max’teki 5x telefoto yaklaştırmanın düşük ışık koşullarında oldukca iyi bulunduğunu yazmıştık, şu demek oluyor ki Samsung’un aşması ihtiyaç duyulan yol pek azca değil. Muhtemelen bu ay sonunda telefonun düşük ışık koşullarında yakınlaştırma özelliğine dair bol miktarda bilgiye haiz olacağız.


Alex Perry’nin haberini Erinç Eröz Türkçeleştirdi

Bul-Tikla

Son Yazılar

Yalvaç Ural – Türk Dili ve Edebiyatı

 Yalvaç Ural (D: 24 Temmuz 1945, Konya) Gazeteci, yazar. Yalvaç Ural Yalvaç Ural, 1945 senesinde…

36 dakika ago

Bilim insanları gözünü sincaplara dikti

Çevik robotlar geliştirmek için yeni bir esin kaynağı: Sincaplar University of California, Berkeley bünyesindeki araştırmacılar,…

39 dakika ago

Zeruya Şalev – Türk Dili ve Edebiyatı

Zeruya Şalev (D: 13 Mayıs 1959, Kvutzat Kinneret, İsrail) Yazar. Zeruya Şalev Zeruya Şalev, 1959’da…

7 saat ago

WhatsApp’tan büyük güncelleme: Yeni renkler, yeni ikonlar

En popüler mesajlaşma programı olan WhatsApp, tasarımında seneler süresince değişik ayarlamalar yapmış oldu, son olarak…

7 saat ago

Yıldız Ecevit – Türk Dili ve Edebiyatı

 Prof. Dr. Yıldız Ecevit (D: 28 Ocak 1946, Gelibolu, Çanakkale – Ö: 22 Haziran 2021,…

14 saat ago

Bağırsak sağlığını iyileştirmeye çalışırken yapılan 3 büyük hata

Bağırsak sağlığı fazlaca konuşulan bir mevzu: 50 yaş altı kolorektal kanser oranları artıyor, huzursuz bağırsak…

14 saat ago