2024 iPad Air: Apple’ın yeni tabletine gelmesi beklenen 4 özellik

Kısa sürede tanıtılması beklenen yeni iPad Air, hem senenin en beklenen hem de en oldukca ertelenmiş ürünlerinden biri.

Yeni iPad Air ve iPad Pro modellerinin, yeni M3 MacBook Air’le beraber geçtiğimiz mart ayında tanıtılması bekleniyordu. Sadece her iki model de hem mart hem de nisan ayında ertelendi.

Bekleyenlerin de aklındaki sual, yeni iPad Air’in ne vakit piyasaya çıkacağı. Hem yeni tabletin potansiyel çıkış zamanı hem de dört yeni özelliğiyle ilgili detayları sizlerle paylaşalım:

iPad Air 2024 çıkış zamanı

Yeni iPad Air’in 7 Mayıs’ta ortaya çıkması umut ediliyor. 23 Nisan günü Apple, 7 Mayıs’ta bir canlı gösterim yapacağını duyurmuştu.

Canlı gösterim esnasında büyük olasılıkla iPad Air ve iPad Pro’yu görüyor olacağız.

iPad Air 2024 fiyatı

iPad Air 2024’ün 10.9 inç modelinin, şu anki modelde olduğu şeklinde 599 dolar fiyat etiketine haiz olacağını öngörüyoruz.

Sadece söylentileri çıkan 12,9 inç’lik modelin fiyatını kestirmek birazcık daha zor görünüyor. MacRumors’a gore bu modelin fiyatı 799 dolar olacak.

Macworld’ün ise daha iyimser bir tahmini var: 699 dolar.

iPad Air 2024: 4 yeni özellik

Yeni model, iPad Air’in 6. nesli olacak ve söylentilere gore aşağıdaki yeni özelliklere haiz olacak:

  • İki değişik ekran boyutu: beklenen 10,9 inç’lik model ve yeni 12.9 inç’lik varyant
  • Yeni miniLED ekran
  • Ön kamera çerçevenin üstünden yan tarafına doğru kaydırılmış
  • Yeni M2 yongası

Özetlemek gerekirse Apple’dan her yıl gördüğümüz şeklinde tek modele haiz olan iPad Air yerine iki değişik model bekleyebiliriz. Kısaca söylentiye gore şu anki 12,9 inç’lik iPad Pro modeliyle eşleşen de bir iPad Air modeli satışa sunulmaya hazırlanıyor.

Bu ayın ortalarında da bildirdiğimiz şeklinde iPad Air, şu anki LCD ekranın yerine miniLED bir ekranla satışa sunulacak. Bu da büyük olasılıkla yeni 12,9 inç’lik modelde yer alacak.

Üçüncü olarak şu anda da olduğu şeklinde iPad Air, iPhone’larda olduğu şeklinde cihazın üst tarafında yer edinen bir kameraya haiz. Sadece belirtilene gore Apple, kamerayı yana kaydıracak ve yatay kullanımda oldukca daha iyi bir kamera deneyimi sunuyor olacak.

Söylentilere gore bu kamera, en üstten yana doğru kayacak.
Fotoğraf: Stan Schroeder / Mashable

Söylentilere gore yeni iPad Air, M2 yongasına haiz olacak. 2022’de çıkan son iPad Air de M1 yongasına sahipti.

MacRumors’a gore de Apple’ın iPad Air 2024’te M3 yongasını tercih edebileceği de belirtiliyor. Sadece açıkçası M2 kullanmaları, yeni iPad Pro’nun büyük olasılıkla M3 yongasıyla gelmesinden dolayı oldukca daha mantıklı olacaktır.

Yeri değiştirilecek kamera ve oldukca daha büyük boyutlar haricinde oldukca belirgin bir tasarım değişikliği görünmüyor. iPad Air, Pro’ya gore daima daha kalınca çerçevelere haiz oldu ve bu tasarım dilinin de iPad Air 2024’le de devam etmesi umut ediliyor.

Söylentilere gore Apple, yeni bir Magic Keyboard ve Apple Pencil çıkarmaya da hazırlanıyor.
Fotoğraf: Stan Schroeder / Mashable

Bunun haricinde Apple’ın sıkma hareketi barındıracak yenilenmiş bir Apple Pencil ile yeni bir Magic Keyboard’da tanıtacağı gelen bilgiler içinde.


Kimberly Gedeon’un haberini Özgür Yıldız Türkçeleştirdi.

(Toplam: 1, Bugün: 1 )

Site Footer