Kategoriler: Kitap Özetleri

Topkapı Sarayı Kitap Özeti – Reşad Ekrem Koçu


ISBN: 978-605-09-2639-2
Sayfa Sayısı: 272
Ebat: 13.6×21 cm
Yayın Tarihi: Mayıs 2015
Tavsiye edilen perakende satış fiyatı: 22.00 TL

Topkapı Sarayı’ndasınız… Tarihin derinliklerinden gelen bir ses yönlendiriyor adımlarınızı. Sesin çağrısına uyup girdiğiniz her odada gizli hazineler, haşmetli rüyalar, büyülü hayatlar…

Reşad Ekrem’in dilinde tarih gerçek hayattan daha canlı, daha güzel, daha büyülü…

“20. yüzyılın başında şehrin hüzünle yaraladığı ve şehrin hüzünlü ama tamamlanmamış bir imgesini yaratan o özel ruhlardan biridir Reşad Ekrem Koçu” Orhan Pamuk

“Uzun yıllar öncesine dönüyorum ve Murat Reis’in Oğlu’nu okumaya başlıyorum. Büyük bir hayranlıkla okuduğum bu roman uçsuz bucaksız denizlerden geçip giderek bana Osmanlı tarihini sevdiriyor. Yazarı Reşad Ekrem Koçu, Osmanlı tarihini ‘bugünde yaşatan’mucizevi, görkemli bir yazar! Reşad Ekrem’in eşsiz eseriyle dostluğum artık hep sürecek, herhalde
ölünceye kadar…” Selim İleri

Reşat Ekrem Koçu’nun bir mihmandar performansı sergilediği kitabında, kitap okumanın ötesine uzanan bir heyecanın içinde bulacaksınız kendinizi. Sanat, kültür tarihçisi ve sarayın magazin servisi kimliklerini kişiliğinde birleştiren Koçu’yla unutulmaz dakikalar yaşayacaksınız.

Adımlarınız bu serüvenin bittiğini haber verircesine yavaşladığında
tarihin en mahrem sırlarını anlatan sesin yitip gitmesini istemeyeceksiniz hiç…

Reşad Ekrem Koçu hakkında Bilgi :

Ahmet Bülent Koçu ve Reşad Ekrem imzalarını da kullanan Reşad Ekrem Koçu, gazeteci-yazar bir babayla ev kadını bir annenin oğlu olarak İstanbul’da doğdu. Konya Anadolu İntibah Mektebi’ni (1918), Bursa Erkek Lisesi’ni (1927) ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nü (1931) bitirdi.
Aynı bölümde, hocası Ahmet Refik Altınay’ın asistanı olarak çalışmaya başladıysa da 1933 yılında yapılan üniversite reformu üzerine bu görevinden ayrıldı. Kuleli Askerî Lisesi ile Pertevniyal ve Vefa liselerinde tarih öğretmenliği yaptı. Hayatının son yıllarında “Tercüman” gazetesinde sohbet ve tarihî fıkralar yazıyordu.
Akıcı üslubu ve Osmanlı tarihine hâkimiyeti sayesinde popüler tarihçiliğin başta gelen ismi olan Reşad Ekrem Koçu, “Son Posta”, “Milliyet”, “Hafta”, “20. Asır”, “Amcabey”, “Tef”, “Akbaba”, “Hayat”, “Tarih”, “Türk Düşünce Mecmuası”, “Hergün” gibi gazete ve dergilerde folklor, tarih ve kültür alanlarında çok sayıda yazı, inceleme ve araştırma yayımladı. Sokaktaki ortalama insanı esas alan, herkesin okuyacağı araştırmaların, romanlaştırılmış tarihî olayların yanı sıra bilimsel çalışmalarla da ilgilendi.
Koçu’nun tarih, kültür ve sanat alanındaki derin bilgisinin yansıdığı “İstanbul Ansiklopedisi” yazarın çektiği geçim sıkıntısı yüzünden 11. ciltte, “Gökçınar” maddesinde tamamlanamadan kaldı.

Bul-Tikla

Son Yazılar

Kedilerini yanlışlıkla iade kargosu olarak gönderdiler! (Kayıp ilanları verdiler)

ABD’nin Utah eyaletinde yaşayan bir çift, kedilerinin iade edilecek kargo kutusunun içine girdiğini fark etmedi…

3 saat ago

Öfkeyi dışa vurmak çok da iyi bir fikir değil! (Peki siniri azaltmanın yolu ne?)

Hiddet anında bunu dışa vurmak, öfkeli sözler sarfetmek anlaşılabilir bir durum. Sonuçta öfkemizi gösterince, düdüklü…

10 saat ago

Dünya’da yaşam nasıl başladı? İşin kilit noktası ‘jeolojik çatlaklar’ olabilir…

1950'lerin başlangıcında bir bilim insanı çığır açan bir gözlem yapmış oldu ve Dünya'nın ilk dönemlerindeki…

17 saat ago

KERİMCAN DURMAZ – NERDESİN Sözleri

KERİMCAN DURMAZ – NERDESİN Şarkı Sözleri: Yaşıyorum deli benzer biçimdeNerdesin?Kimlesin, bu aralar?Arıyorum baby seniNerdesin?Kimlesin, şu…

23 saat ago

Yaşlılık hangi yaşta başlıyor? (Evet, bu konuda da araştırma yapıldı!)

Sizce "yaşlılık" ne süre başlıyor? Bu probleminin yanıtı, bu eşiğe ne kadar yakın olduğunuzu düşündüğünüze…

23 saat ago

Taylor Swift markasını yöneten PR dehası Tree Paine ile tanışın!

Taylor Swift, Şubat ayı sonlarında Eras turnesinin Avustralya etabının bitişini kutlarken tatsız bir vaka ünlülerle…

1 gün ago