Kategoriler: Genel

Kedilerini yanlışlıkla iade kargosu olarak gönderdiler! (Kayıp ilanları verdiler)

ABD’nin Utah eyaletinde yaşayan bir çift, kedilerinin iade edilecek kargo kutusunun içine girdiğini fark etmedi ve onu yanlışlıkla Amazon’a gönderdi. Altı gün süresince aç ve susuz bir halde kutuda hapis kalan Galena adlı kedi yüzlerce kilometre ötedeki Kaliforniya’da bulunmuş oldu.

Utah KSL-TV’nin haberine göre kedinin sahiplerinden Carrie Clark, evcil dostunun kaybolduğunu 10 Nisan’da fark etti. Ailesi, arkadaşları ve komşularıyla beraber ortalama yedi gün süresince evin etrafını aradı; kediyi bulma umuduyla şehrin dört bir yanına yitik ilanları astı.

Clark basına yapmış olduğu açıklamada, “Ona ne işe yaradığını bilmiyor olmanın verdiği kaygı ve stres dayanılmazdı” diyor. Sonrasında Galena’nın mikroçipinin tarandığını bildiren bir bildiri aldı ve o günün ilerleyen saatlerinde Kaliforniya’daki bir veterinerden telefon geldi. “İlk başta ona inanmadım ve bunun latife bulunduğunu düşündüm” diyor. (Utah ve Kaliforniya arasındaki ortalama 1.200 kilometre.)

Sonrasında kedisinin bir Amazon iade paketinin içinde beş çift botla beraber bulunduğunu öğrendi. “Galena’nın bulunduğunu kocama söylemek için koştum ve bundan önceki Çarşamba günü gönderdiğimiz büyük boy kutuya girmiş bulunduğunu fark edince adeta yıkıldık” diyor.

Galena’nın sıhhat durumu oldukça iyi

Solda Galena, ortada mutlu aile tablosu ve sağda bulunmuş olduğu iade kargo kutusu. Fotoğraflar: Carrie Clark .

Mahalli haber kaynakları, kedinin altı gün aç ve susuz kaldıktan sonrasında bir Amazon çalışanı tarafınca depoda bulunup veterinere götürüldüğünü aktarıyor.

Clark çifti haberi alınca derhal Galena’yı almak suretiyle Kaliforniya’ya gitmiş. Carrie Clark sonrasını şöyleki konu alıyor: “İnanılmaz bir kavuşmaydı. Galena’yı yine kucağıma aldığımda titremesi anında durdu ve kollarımda sakinleşti. Zayıflamasına ve su kaybetmesine karşın kan tahlilleri tamamen normaldi ve hiçbir zarar görmemişti.”

Amerikan Baytar Hekimler Birliği, evcil hayvanların üçte birinin hayatlarının bir döneminde kaybolduğunu fakat mikroçipin bulunma ihtimalini artırdığını söylüyor. Clark, bu olayın tüm evcil hayvan sahiplerine mikroçip mevzusunda örnek olmasını umuyor.

Evini kediyle paylaşan hepimiz onların kutulara girmeyi ve saklanmayı ne kadar sevdiğini bilir. Kediler söz mevzusu olduğunda bu şekilde ‘garip fakat gerçek’ haberler dahi oldukça ihtimaller içinde geliyor. Ve söz mevzusu büyük bir paket ise bilhassa dikkatli olmakta yarar var.

Malum, COVID-19 karantinaları insanları fizyolojik mağazalar yerine internetten alışveriş halletmeye yöneltti. eMarketer, eğilimin devam ettiğini ve bu durumun online iade sayısında büyük bir artışa yol açtığını belirtiyor.


Business Insider ve KLS TV haberinden derlendi.

Bul-Tikla

Son Yazılar

Mefahir – Du Hast Mit Mir Gespielt Şarkı Sözü

Du warst die einzige für mich, und du bist gegang, ich dencke immer noch an…

4 saat ago

Di-Port İth.İhr.Tks.San.Tic.Ltd.Şti. – 0 212 668 23 54 – meisterparke.com Firma Bilgileri – firmamibul.com

Di-Port İth.İhr.Tks.San.Tic.Ltd.Şti. ADVERTISEMENT Firma bilgileri Fax : +90 212 476 74 67 Gsm : -…

4 saat ago

Sultangazi Limited şirket firmaları telefon ve iletişim bilgileri

Di-Port İth.İhr.Tks.San.Tic.Ltd.Şti. Zeynel Dede, Yunus Emre Bulvarı Gamas Mobilyacılar Sitesi M Blok No:1 Telefon :…

4 saat ago

Gazapizm – Müşkül Sözleri

Gazapizm – Müşkül sözleri Boynuma saplanmış partikülleriO geçen kara günlerinDolanır dara, düğümlenir hep içimde bir…

6 saat ago

İşte üzerinde çalışılan iki ürün

Apple, katlanır cihazlara dair çalışmalarını hızlandırıyor. İddianın deposu, 9to5Mac tarafından görülen bir yatırımcı notu. Haitong…

6 saat ago

Gazapizm – Yarasa Sözleri

Gazapizm – Yarasa sözleri Karanlık koynumda, uyandım sabahaFazlaca uyuz olurum bir yerim kanasa! Beni bir…

13 saat ago