Kategoriler: Genel

Getir, Avrupa ve ABD pazarlarından çekiliyor! Getir’in yolculuğunda neler yaşanmıştı?

İstanbul merkezli online alışveriş ve süratli teslimat girişimi Getir, Avrupa ve ABD pazarlarından çekildiğini deklare etti. Bu pazarların gelirin ortalama yüzde 7’sini oluşturduğu belirtiliyor.

İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD’den çıkma sonucu aldığını duyuran firmanın açıklamasında, “Getir, uzun vadeli sürdürülebilir gelişme için en büyük potansiyeli görmüş olduğu ana pazarı olan Türkiye’ye odaklanacak” ifadeleri yer aldı.

Getir’in geçtiğimiz senenin Kasım ayında satın almış olduğu ABD’deki iştiraki FreshDirect’in ise faaliyetlerine devam edeceği aktarılıyor. Ek olarak firmanın G Squared ve Mubadala’dan yeni finansman sağlamış olduğu, bu deposu Türkiye’deki rekabet enerjisini çoğaltmak için kullanacağı belirtiliyor.

Kurucu Nazım Salur toplumsal medya hesabından, “Bugün üzücü bigün Getir için. İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD’den maalesef çekiliyoruz. Alın teri dökenlere sonsuz teşekkürler” mesajını paylaştı.

Geçtiğimiz Salı günü gösterilen Sky News haberinde resmi açıklamanın yakında geleceği belirtilmiş, “Tekrardan yapılandırma Getir’i Türkiye iç pazarına yönelik bir işletme hâline getirecek. Şirket büyük seviyede Türkiye’deki dağıtım operasyonlarına odaklanmayı planlıyor” denilmişti.

Alman basını ise Çarşamba günü Getir’in rakibi Gorillas’ı satın aldıktan neredeyse bir buçuk yıl sonrasında Almanya’dan çekilmeye hazırlandığını duyurmuştu.

Pandeminin en gözde start-up’larından biri olmuştu

COVID-19 salgını esnasında hızla büyüyen Getir, yüksek profilli yatırımcıların ilgisini çekmiş ve iki yıl ilkin Avrupa ve ABD’de faaliyete geçerek ortalama 12 milyar dolar değerlemeye ulaşmıştı.

Getir cephesindeki mühim kilometre taşlarına özetlemek gerekirse bakalım:

Bul-Tikla

Son Yazılar

Asus BIOS Tuşu Hangisi? Asus Laptopta BIOS Nasıl Açılır ve Hangi Tuş Kullanılır?

Asus laptop kullanıcıları, bilgisayarlarının BIOS ayarlarına erişmek istediklerinde hangi tuşa basmaları icap ettiğini merak edebilirler.…

6 saat ago

Gemini Nano telefon dolandırıcılarını tespit edip sizi uyaracak!

Teknoloji devi Google’ın I/O 2024 etkinliğinde gündelik yaşamı kolaylaştırmayı hedefleyen pek oldukca suni zekâ destekli…

13 saat ago

Mefahir – Du Hast Mit Mir Gespielt Şarkı Sözü

Du warst die einzige für mich, und du bist gegang, ich dencke immer noch an…

19 saat ago

Sinop mobilya firmaları telefon ve iletişim bilgileri

Şirin Mobilya Ergin Şen, Korucuk Köyü No:78 Telefon : +90 36827151 ** mobilya Merkez mobilya…

19 saat ago

Ayancık mobilya firmaları telefon ve iletişim bilgileri

Mobilya Ders Araçları Hakan Özdemir, Dolayaltı Mevkii Yeni Sanayi Karşısı Telefon : +90 36861323 **…

19 saat ago

Gemini yakında en iyi çalışma arkadaşınız olacak

Google I/O 2024 etkinliğinde, firmanın oldukça kullanılan -ancak pek sevilmeyen- Google Workspace yazılım çözümlerine eklenen…

19 saat ago