Clostridium Botulinum Toksin Uygulaması Nedir

Clostridium Botulinum

Botulinium Toksin Uygulaması

Botulinium toksini, Clostridium Botulinium adlı bakteriden elde edilmiş bir toksindir. Tesir mekanizması uygulanmış olduğu bölgede kas ile onu uyaran sinir arasındaki iletişimi geçici olarak bloke etmesidir. Migren tedavisinde de uygulanmaktadır.

Botulinium Toksin Uygulaması Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

  • Kaş arası,
  • Kazayağı,
  • Alın,
  • Dudak üstü,
  • Boyun

bölgelerine uygulama yapılabilir.

Botulinium Toksin Uygulaması Kimlere Uygulanabilir?

Mimik kaslarının hareketleri sonucu yüzünde oluşan dinamik çizgilenmelere haiz tüm hastalara Botulinium toksin uygulanabilir. Uygulama meydana getirilen bölgede cilt kırışıklıkları giderilir ve deri eski gerginliğini kazanmış olur.

Botulinium Toksin Uygulaması Kimlere Uygulanmaz?

Myastenia gravis,Lambert eaton sendromu, multipl skleroz benzer biçimde sinir – kas sistemine ilişkin hastalığı olan kişilere, Aminoglikozid grubu antibiyotikler kullananlara, deri enfeksiyonu olan hastalara, Gebelik ve emzirme döneminde olan hastarlara, Yumurta alerjisi olan bireylere uygulama yapılmaz.

Botulinium Toksin Iyi mi Uygulanır?

Uygulama krem anestezi ile yapılır. Botulinium toksin uygulaması ağrısızdır ve iz bırakmaz. Uygulanacak bölge kirden arındırıldıktan sonrasında ince uçlu iğnelerle kas içine ufak dozlarla toksin verilir. Uygulama seansı ortalama 15 dakika sürer.

Uygulamanın Tesir Süresi Nedir?

Tesiri 4-5 gün itibariyle başlamakta ve 3-6 ay içinde sürmektedir.

Uygulama Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uygulama yapıldığı gün öne doğru eğilme, spor, banyo, alkol tüketiminden kaçınılmalıdır. Sıcak, protein yapıda olan toksinin tesirini daha acele kaybetmesine yol açabileceği için solaryum, sauna benzer biçimde yerlerde bulunulmaması önerilmektedir. Ek olarak uygulama yapılacak kişinin mevcut hastalıkları ve kullanılan ilaçlar da toksin uygulamasının süresini etkileyebilmektedir.

(Toplam: 32, Bugün: 1 )

Leave a reply:

Site Footer