Kategoriler: Genel

Ne yapıyorsunuz Microsoft bey? Windows 11 Başlat Menüsü’ne reklam geliyor!

Windows 11 deneyimi yeterince metalaşmamış şeklinde, Microsoft işletim sisteminin Başlat Menüsü içinde reklam yayınlamayı denemeye başladı. Değişim şimdilik ABD’de firmanın Beta kanalına üye kullanıcılar içinde kontrol ediliyor.

Bu reklamlar Microsoft Mağazası içindeki uygulamaların tanıtımını yapıyor ve Başlat Menüsü’nün “Önerilenler” sekmesinde yer ediniyor. Microsoft’un blog gönderisine göre, bu “hedeflemeli” reklamlar bir tek Windows Insider üyelerine gösteriliyor ve ticari-yönetilen cihazlar hariç tutuluyor.

Microsoft’un varsayılan olarak açık bıraktığı bu reklamları, kullanıcılar dilerlerse Ayarlar menüsünden kapatabiliyor. Özellik şimdilik bir tek kontrol edilmiş olduğu için, kullanıcı geri bildirimleri resmi Windows 11 sürümlerinde bunun yer alıp almayacağına dair mühim bir kıymet taşıyor.

Microsoft için işletim sistemi içine reklam yerleştirmek yeni bir şey değil. Windows 10’un önceki sürümlerinde de kilit ekranı ve Başlat Menüsü içinde tanıtım öğeleri yer alıyordu. Microsoft, Windows 11 için Dosya Gezgini içinde reklam yerleştirmeyi denemiş sadece beta testine gelen negatif yorumlar sonrası buna devam edilmemişti.

Bu son meydana getirilen kontrol de, Microsoft’un platforma reklam ekleme çabasının devamı ve Windows’un gelecekteki sürümlerinde de gene reklam ağırlıklı bir strateji yürütüleceğinin de göstergesi.

Bunu isteyen var mıdır? Sanmam. Gelecekte bunu daha oldukca görecek miyiz? Muhtemelen…


Chance Townsend’in haberini Erinç Eröz Türkçeleştirdi

Bul-Tikla

Son Yazılar

Gemini Nano telefon dolandırıcılarını tespit edip sizi uyaracak!

Teknoloji devi Google’ın I/O 2024 etkinliğinde gündelik yaşamı kolaylaştırmayı hedefleyen pek oldukca suni zekâ destekli…

1 saat ago

Mefahir – Du Hast Mit Mir Gespielt Şarkı Sözü

Du warst die einzige für mich, und du bist gegang, ich dencke immer noch an…

7 saat ago

Sinop mobilya firmaları telefon ve iletişim bilgileri

Şirin Mobilya Ergin Şen, Korucuk Köyü No:78 Telefon : +90 36827151 ** mobilya Merkez mobilya…

7 saat ago

Ayancık mobilya firmaları telefon ve iletişim bilgileri

Mobilya Ders Araçları Hakan Özdemir, Dolayaltı Mevkii Yeni Sanayi Karşısı Telefon : +90 36861323 **…

7 saat ago

Gemini yakında en iyi çalışma arkadaşınız olacak

Google I/O 2024 etkinliğinde, firmanın oldukça kullanılan -ancak pek sevilmeyen- Google Workspace yazılım çözümlerine eklenen…

8 saat ago

Günlük Ritüeller Özeti ve Konusu

Günlük Ritüeller – Mason Currey Tür:Sanat TasarımYazar:Mason CurreyYayınlanma Zamanı:2014Yayınevi:Kolektif Kitap Mevzusu Yaratıcı kişiliklerin – yazarlar,…

14 saat ago