Firmalar

Selim Aykırca Makine Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

Selim Aykırca Makine Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

Sanayileşme hamlelerinin ilk adımlarının atılmış olduğu Cumhuriyet’in ilk yıllarına denk gelen 1938 tarafınca Ali Aykırca tarafınca kurulan şirket ilk olarak ziraat makineleri imalatıyla işe başladı.

Yüce Cadde’deki atölyede meydana gelen üretime, dönemsel talep doğrultusunda dokuma ve marangoz makineleri de eklendi. Bu süreçte firmada babası ile beraber çalışan Selim Aykırca, daha sonraki süreçte firmanın etkinlik alanlarını farklılaşan piyasa talepleri doğrultusunda tekrardan yapılandırdı.

Selim Aykırca Makine Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. adı altında etkinlik gösteren işletme, büyümesine paralel olarak 1989 senesinde Beşevler Minik Sanayi Sitesi ’ ndeki atölyeye taşındı. Sadece kısa sürede burası da yetmez hale ulaşınca, 1992 ve 1994 yıllarında her iki tarafındaki atölyeleri de imalat alanına dahil ederek büyümesini sürdürdü.

Üretim faaliyetlerini çeşitlendiren ve yurtdışı pazarlara oluşturulan Selim Aykırca Makina ve Ticaret Sanayi Ltd. Şti. 2006 senesinde Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (NOSAB) fabrikasına taşındı.

Selim Aykırca Makina ve Ticaret Sanayi Ltd. Şti. halen 4000 metrekarelik kapalı alanda teknoloji ile donatılmış makina parkında faaliyetlerini sürdürmekte ve işletme bünyesinde 24 değişik çeşit PVC ve Alüminyum İşleme Makineleri imalatı gerçekleştirmektedir.

Satış ve pazarlama stratejisinde iç piyasanın yanı sıra yurt dışı pazarlarını da hedef alan Selim Aykırca Makina ve Ticaret Sanayi Ltd. Şti., Bursa’da gelir vergisi sıralamasında 2004 senesinde 25. , 2006 senesinde 21.

Bul-Tikla

Son Yazılar

Suat Taşer – Türk Dili ve Edebiyatı

Suat Taşer ( D: 1919, İstanbul – Ö: 17 Kasım 1982, İzmir) Tiyatro oyuncusu, ozan…

10 dakika ago

Starbucks Cool Lime fiyat ne kadar? Kaç lira?

Meşhur kahve zinciri Starbucks'ın en sevilen lezzetlerinden biri haline gelen ve bilhassa yaz mevsiminin, sıcak…

12 dakika ago

Emrah Karaduman & KÖK$VL – Müthişsin Sözleri

Emrah Karaduman & KÖK$VL – Müthişsin sözleri Mmm! Mühtişsin, iyi mi bi’ bebişsin?Mercimekler pişsin, fırına…

7 saat ago

Baby Reindeer incelemesi: 2024’ün en çarpıcı ve üzücü dizilerinden biri (iPhone’umdan gönderildi)

Uyarı: Bu yazı dizi hakkında spoiler içermektedir. Açılış sekansında Baby Reindeer'ın bir güldürü bulunduğunu düşünmeniz…

7 saat ago

Alara Elmas – Yeşil Sözleri

Alara Elmas – Yeşil şarkı sözleri Bembeyaz ellerin soğukAnladım gidiyorsunGörüyorum dokunamıyorumBiliyorum gidiyorsun Hapsettiğim kokun dolabımdaKorkuyorum…

14 saat ago

iOS 18 ile, iPhone’lara “gömülü” dört uygulamada büyük değişiklikler olacak!

iOS 18 heyecanı giderek artıyor. Apple'ın bir sonraki iPhone yazılımının Haziran ayında WWDC 2024'te duyurulması…

14 saat ago