Kategoriler: Genel

10 hafta içinde iki kez 1 milyon dolarlık piyango ödülü kazandı! (Talih kuşu fazla mesai yaptı)

ABD’nin Massachusetts eyaletinde bir karı piyangodan on hafta içinde iki kere 1 milyon dolar para ödülü kazanmıştır.

Attleborough’da yaşayan Christine Wilson’a son ödül ‘100X Cash’ adlı kazı-kazan oyunundan geldi. Wilson Şubat ayında da ‘Lifetime Millions’ adlı piyangoyu tutturmuş ve 1 milyon dolar ödül almıştı. Business Insider talihlinin her iki seferde de ödülünü 650 bin dolar toplu ödeme olarak almayı tercih ettiğini aktardı.

Wilson, ilk ödülünü kazandığında, kazancının bir kısmını yeni bir otomobil almak için kullanmayı planladığını söylemişti. Bu kez ödülünü birikime dönüştürmeyi planlıyor.

Birleşik Krallık Ulusal Piyango idaresi Camelot’a bakılırsa piyangoyu iki kez kazanma ihtimali 283 milyarda bir.

Wilson’ın son kazanan biletini satın almış olduğu Mansfield’deki bayi de satışı gerçekleştirdiği için Massachusetts Eyalet Piyangosu’ndan 10 bin dolar ikramiye alacak.

Piyangoyu bir kez kazanmak dahi son aşama düşük bir ihtimalken birden fazla kazanmak hakkaten muhteşem bir durum. Sadece Wilson’ın başına gelen piyango tarihinde ilk kere yaşanmıyor.

Sözgelişi New York’ta yaşayan Juan Hernandez 2022’de ikinci kez turnayı bakış açısından vurduğunda hâlâ 2019’da kazanılmış olduğu 10 milyon doları harcamaya çalışıyordu.

Temmuz 2013’te 1 milyon sterlin kazanan İngiliz çift Kathleen & David Long, Mart 2015’te gene 1 milyon sterlin ve ek olarak bir Jaguar otomobil kazanmıştı.

New Jersey’li Evelyn Adams 1985 ve 1986 yıllarında toplam 5,4 milyon dolar aldı. Sadece şansını fazla zorladı ve tüm kazancını kumarda yitirdi. 2016 yılı itibarıyla beş parasızdı ve bir karavan parkında yaşıyordu.

Daha önce aktarmıştık; matematikçi Ryan Garibaldi’ye bakılırsa piyango biletlerini satışın azca olduğu bölgelerden almak şansı artırıyor. Lotoda ise birbirini takip eden numaralar seçmenin iyi bir hamle olacağını söyleyen matematikçi, Richard Lusting adlı bir insanın bu şekilde Florida’da mahalli çekilişi dört kez kazanıp 1 milyon 38 bin 499 dolar ödül aldığını söylüyor.

ABD’de meydana getirilen bir araştırma, Massachusetts’te yaşayanların 2020 senesinde piyango ve kazı kazan biletlerine şahıs başına öteki tüm ABD eyaletlerinden fazla para harcadığını gösteriyor.

Peki piyangodan büyük ikramiyeyi kazansaydınız neler yapardınız? Bu dünya üstünde yaşayan pek oldukca insanoğlunun bazen kendine sordurulmuş olduğu bir sual. 13 piyango talihlisinin varlıklı olunca yapmış olduğu ilk şeyi öğrenmek için buradaki makalemize göz atabilirsiniz. (Okumadan ilkin derin bir nefes almanızı tavsiye ediyoruz.)

Bizi X/Twitter’dan takip etmeyi ihmal etmeyin.

Bul-Tikla

Son Yazılar

Evrenin en eski yıldızları aslında burnumuzun dibinde mi?

MIT'de astronomi dersi alan bir grup talebe ve profesörleri, evrendeki en eski yıldızlardan üçünü, galaksimiz…

6 saat ago

Google’dan arama sonuçlarında deepfake porno önlemi! (Yeterli mi? Değil…)

Google son dönemde giderek kötüleşen, istenilen bir yüzün herhangi bir videodaki kişinin yüzüne eklenmesini elde…

13 saat ago

Kuzey ışıkları bu sefer uzaydan görüntülendi (Biraz da yukarıdan bakalım)

Geçtiğimiz günlerde son 20 senenin en büyük Güneş fırtınalarından biri yaşandı ve Dünya da bu…

20 saat ago

Mefahir – Du Hast Mit Mir Gespielt Şarkı Sözü

Du warst die einzige für mich, und du bist gegang, ich dencke immer noch an…

20 saat ago

Eyüp ahşap firmaları telefon ve iletişim bilgileri

Atılım Ahşap Merdiven erkan söke (Yönetim Kurulu Başkanı, CEO, Genel Müdür), Nişanca Mah Nişanca Cad…

20 saat ago

İstanbul merdiven firmaları telefon ve iletişim bilgileri

Yonca Merdiven Sanayi Ibrahim Karaismail (Pazarlama Müdür), Habipler Mh. 2689 Sk. No:13 Telefon : +90…

20 saat ago