Kategoriler: Genel

Apple’ın 7 Mayıs iPad etkinliği: Son dakika beklentileri

7 Mayıs günü Apple, 2024’ün ilk resmi Apple etkinliğini düzenleyecek. Peki ya etkinlikte hangi yeni Apple ürünlerini göreceğiz?

Etkinlikle ilgili sızıntılar ve dedikodulara nazaran büyük olasılıkla yeni iPad ve yepyeni Apple Pencil benzer biçimde iPad aksesuarlarını görüyor olacağız.

Apple etkinliğe “Let Loose” (Özgür Bırak) adını verdi ve belirtilene nazaran “değişik türde bir Apple” etkinliği olacak. Sadece bu “farklılığın” ne türde olduğu mevzusunda bir informasyon yok.

Apple etkinlikleri çoğu zaman belirli süre aralıklarında düzenleniyor. Mesela WWDC şu demek oluyor ki Apple’ın yazılım geliştiriciler için düzenlemiş olduğu konuşma, çoğu zaman haziran ayında yapılıyor. iPhone lansmanları ise eylül aylarında. Apple normalde mayıs ayında herhangi bir etkinlik düzenlemiyor. Apple’ın bu tür “rutini bozmuş olduğu” bir etkinlik son olarak M3 MacBook’ların tanıtılmış olduğu ve Cadılar Bayramı’ndan bigün ilkin düzenlenen “Korkulu Süratli” canlı yayınıydı.

Önümüzdeki salı günü Apple’ın ne tanıtacağı mevzusunda sağlam duyumlarımız olsa da, Apple mevzusundaki haber alma gücüne güvendiğimiz Mark Gurman’ın etkinlikle ilgili son tahminlerini bir araya getirdik:

Yeni bir iPad Pro

Apple’ın “Özgür Bırak” etkinliğinin görseli, elinde kalem tutan bir el içeriyor. Kısaca etkinlik büyük olasılıkla iPad ve onunla ilgili aksesuarlara odaklanacak.

Sadece Gurman’a nazaran Apple bilhassa iki yeni iPad modeline odaklanacak. İlk olarak etkinliğin yıldızı olan iPad Pro.

Gurman, yeni iPad Pro’nun, OLED ekrana haiz ilk iPad olacağını söylüyor. Bu da tabletin görüntü kalitesinin oldukça daha yüksek, bununla beraber oldukça daha ince olacağı anlamına geliyor. Belirtilene nazaran Apple 11 ve 12.9 inç’lik iki model duyuracak.

Her ne kadar bu kısım oldukça net olmasa da, bu yeni iPad Pro’ların, Apple’ın yepyeni M4 işlemcisine haiz olacağı söyleniyor. M4 işlemcinin bu yıl Apple’ın bilgisayar ve taşınabilir cihazlarında yer alması, firmanın suni zeka odağında büyük bir rol oynaması planlanıyor.

Yenilenmiş iPad Air

Orta düzey iPad diyebileceğimiz iPad Air’de taze bir kan alacak.

Önceki nesle nazaran iPad Pro kadar büyük bir değişiklik yaşaması beklenmeyen model, standart 10.9 inç’lik versiyonun yanında bir de yeni 12.9 inç’lik versiyona da haiz olacak.

iPad Air’in ilk olarak 2022’de M2 MacBook Air ile piyasaya sürdüğü M2 işlemciye haiz olması da beklenenler içinde.

Güncellenmiş Apple Pencil

Daha ilkin de bahsettiğimiz benzer biçimde Apple’ın etkinlik için hazırladığı görselde bir kalem yer ediniyor, şu demek oluyor ki yeni bir Apple Pencil de yolda diyebiliriz.

Bloomberg’e nazaran yeni Apple Pencil, 2018’de piyasaya çıkan üst düzey modelin güncellenmiş hali olacak. Kısaca geçen yıl piyasaya çıkan giriş seviyesi modelle ilgili değil.

Bu yeni üst düzey Apple Pencil, bununla birlikte haptik geri besleme özelliğine haiz. Kısaca aleti kullanırken titreme benzeri bir etkiyi hissedebileceksiniz.

Gurman bunun haricinde bir de kullananların kalemin üstüne elleriyle baskı uygualyarak çeşitli görevleri çalıştırabileceğini de söylüyor.

iPad için Magic Keyboard

Görünüşe nazaran bu yeni iPad modelleri, tamamen yeni iPad için Magic Keyboard’la beraber tanıtılacak.

Bu yeni versiyon gene bir iPad kılıfı, klavye ve trackpad’le sunulacak. Sadece önceki modele nazaran oldukça daha dayanıklı olması planlanıyor. Bu sebeple yeni model daha “laptop benzeri” bir alüminyum yapıya haiz olacak.

Daha ufak bir etkinlik fakat Apple’dan dahası gelecek

Bu etkinliğin alışılageldik Apple etkinliklerine nazaran daha ufak bir etkinlik olması planlanıyor. Sadece gene de Apple’ın belirli cihazlara hususi etkinlik düzenlemesi, bilhassa de geçtiğimiz yıllarda yapılanlarla beraber sıradışı görünmüyor.

2021 senesinde beri güncel bir sürümü sunulmayan yeni bir iPad Mini’nin çıkması beklenmiyor. Hem de giriş seviyesi bir standart iPad modeli de etkinlikte görünmeyecek. Bununla beraber yeni MacBook’lar da etkinlik bir parçası değil benzer biçimde görünüyor.

Küçük bir ihtimal Apple’ın yeni suni zeka özelliklerini, bilhassa de iPad Pro modeli eğer bir M4 işlemcisi barındıracaksa, tanıtması da beklenenler içinde. Sadece gene de firmanın YZ içeriklerinin büyük bir bölümünü, önümüzdeki haziran ayında düzenlenecek WWDC etkinliğinde duyuracağı biliniyor.


Matt Binder’ın haberini Özgür Yıldız Türkçeleştirdi.

Bul-Tikla

Son Yazılar

Kuzey ışıkları bu sefer uzaydan görüntülendi (Biraz da yukarıdan bakalım)

Geçtiğimiz günlerde son 20 senenin en büyük Güneş fırtınalarından biri yaşandı ve Dünya da bu…

19 dakika ago

Mefahir – Du Hast Mit Mir Gespielt Şarkı Sözü

Du warst die einzige für mich, und du bist gegang, ich dencke immer noch an…

47 dakika ago

Eyüp ahşap firmaları telefon ve iletişim bilgileri

Atılım Ahşap Merdiven erkan söke (Yönetim Kurulu Başkanı, CEO, Genel Müdür), Nişanca Mah Nişanca Cad…

47 dakika ago

İstanbul merdiven firmaları telefon ve iletişim bilgileri

Yonca Merdiven Sanayi Ibrahim Karaismail (Pazarlama Müdür), Habipler Mh. 2689 Sk. No:13 Telefon : +90…

47 dakika ago

iOS 17.5 hatası silinen fotoğrafları geri getirdi (Aman dikkat!)

Eğer yaşayabileceğiniz en fena durumları listeleseydik, eminiz ki eski ve uzun süre ilkin sildiğiniz hususi…

7 saat ago

Gülşen – BAL Sözleri

Niçin niçin niçinGene sana düştüm benNe var ne yok içtim benFena alışkanlıklar edindim bittiğimdenGel başıma…

14 saat ago