Kategoriler: Genel

İşte yapay zeka Sora’yla yapılan ilk büyük video klip

Plak şirketi Sub Pop, Washed Out isminde sanatçının 2 Mayıs’ta piyasaya çıkan teklisi “The Hardest Part” için hazırlanan video klibin, kendisi de yönetmen olan sanatçı ile OpenAI’ın Sora suni zekasının ortak ürünü bulunduğunu duyurdu. Klip ek olarak YZ kullanılarak hazırlanan en uzun video olma özelliğine de haiz.

Videoyu hazırlayan yaratıcı ekip, bütçelerini aşmadan hakikaten etkisi altına alan bir klip hazırlamalarının Sora yardımıyla mümkün bulunduğunu belirtiyor. Hemen hemen genel kullanıcılara sunulmuş olmayan Sora erişimi, videonun yönetmeni Paul Trillo’ya parasız şekilde sunuldu. Altı hafta süresince Sora’ya verdiği metinlerden üretilen 700 kadar videodan seçtiği 55 klibi bir araya getiren Trillo, böylece suni zekayla hazırlanmış ilk müzik klibine de imza atmış oldu.

Trillo açıklamasında şunları söylemiş oldu: “Birçok müzik klibinin, büyük hayallerini gerçekleştirecek bütçeleri olmuyor. Suni zekanın müzik piyasasına, daha ilkin hayal etmeye cesaret edilemeyen şeyleri oluşturmada destek olacağını düşünüyorum.”

Sadece müzik endüstrisindeki hepimiz, bu teknolojiyi kullanma mevzusunda o kadar da istekli değil. Geçtiğimiz ay 200’den fazla sanatçının imzaladığı bir mektupla, YZ araçlarının müzik alanında kullanımı için daha sıkı düzenlemeler talep edildi. Mektubu imzalayanlar içinde Billie Eilish, J. Balvin ile Bob Marley ve Frank Sinatra benzer biçimde adların temsilcileri de yer ediniyor.

“The Hardest Part” isminde şarkının klibi, her ne kadar Sora’nın ilk resmi iş birliği olsa da, çeşitli K-Pop gruppları da yaratıcı içerikler üretmek için benzer teknolojileri kullanmış durumda. 24 Nisan’da Seventeen isminde grup, hemen hemen yayınlanmamış video klipleri için (herhangi bir YZ içermiyor), YZ ile üretilmiş kliplerin bulunmuş olduğu bir tanıtım videosu yayınladı. Videoda da YZ’yı eleştirel bir halde “YZ ile her şeyin oluşturulabildiği şu anki gerçekliğimizde gerçek şef kim?” deniyor.

23 Nisan günüysa RIIZE isminde grup, teklileri “Impossible” için “YZ ile Üretilmiş Görselleştirici” adı verdikleri bir video yayınladı. Sadece videonun pek de ilgi çekmediği ve bazıları tarafınca silinmesi gerektiği şeklinde yorumlar yapıldığı görülüyor.

Benzer şekilde “The Hardest Part”ın klibi için de yorumlar oldukça negatif.


Elizabeth De Luna’nın haberini Özgür Yıldız Türkçeleştirdi.

Bul-Tikla

Son Yazılar

iOS 17.5 hatası silinen fotoğrafları geri getirdi (Aman dikkat!)

Eğer yaşayabileceğiniz en fena durumları listeleseydik, eminiz ki eski ve uzun süre ilkin sildiğiniz hususi…

2 saat ago

Gülşen – BAL Sözleri

Niçin niçin niçinGene sana düştüm benNe var ne yok içtim benFena alışkanlıklar edindim bittiğimdenGel başıma…

9 saat ago

NASA’nın ‘ölmeyen bakteri’ keşfi şimdi güneş kreminde kullanılıyor!

NASA denildiğinde pek oldukca kişinin aklına ‘yeni dünyaların’ keşfi geliyor. Ajansın mikroskobik ekosistemler keşfettiğini ise…

9 saat ago

Yapay zekâ aleminde rekabet artıyor! (Video YAPAY ZEKA)

Suni zekâ alemindeki rekabet yüksek oktanlı bir şekilde devam ediyor. OpenAI, Google I/O konferansından bigün…

15 saat ago

Mefahir – Du Hast Mit Mir Gespielt Şarkı Sözü

Du warst die einzige für mich, und du bist gegang, ich dencke immer noch an…

20 saat ago

Akhisar mobilya firmaları telefon ve iletişim bilgileri

Gümüş Mobilya Ofis Mobilyaları CAVİT GÜMÜŞ (Acente Yetkilisi), İnönü Mah 154 Sok No 3/1/a Telefon…

20 saat ago