Kategoriler: Genel

Zeruya Şalev – Türk Dili ve Edebiyatı

Zeruya Şalev (D: 13 Mayıs 1959, Kvutzat Kinneret, İsrail) Yazar.

Zeruya Şalev

Zeruya Şalev, 1959’da İsrail’de Kinneret kibutzunda dünyaya geldi. Kitab-ı Mukkades incelemeleri üstüne yüksek tahsil gördü.

İlk romanı “Dancing Standing Still” 1993’te gösterildi. İkinci romanı Aşk Hayatım. Son romanı “Husband and Wife” 2000’de gösterildi. Bu romanıyla İsrail Yayıncılar Birliği’nin “Golden Book Ödülü” ile “Başbakanlık Ödülü”nü aldı.

Kitapları İngiltere, ABD, Yunanistan, Fransa, Almanya, Hollanda, İtalya, İspanya, Norveç, Portekiz, Çin, Polonya ve Kore’de gösterildi.

Zeruya Şalev Eserleri

Zeruya Şalev Eserleri

Hanım ve Kocası (Roman)

Hanım ve Kocası

Bir bayan, bir adam, bir çocuk. Düzgüsel bir yaşam: Aile yaşamı. “Hanım ve Kocası” işte bu sıradanlığı sorguluyor. Mutlu bir evliliğin ani bir hastalıkla biçim değiştirdiği bir roman bu. Adam bir sabah hareket edemediğini fark ediyor. Ve biz geriye dönüşlerle bu eşiyle olan evliliği tanımaya başlıyoruz, kendimizi zedelenen bir birlikteliğin içinde buluyoruz.

Zeruya Şalev, çevrildiği tüm dillerde büyük ilgi gören “Aşk Hayatım” adlı kitabından sonrasında yeni romanında da kadın-erkek ilişkisi çevresinde dolaşıyor. Şalev, insan denen varlığın derinliklerinde gizli saklı kalanları yüzeye çıkarmayı başaran akıcı, etkili ve coşkulu anlatımıyla hem hanımefendileri hem de erkekleri sıkıntılı bir maceraya çağrı ediyor. Aile olmanın tehlikeli yanlarına dikkatli bir gözle bakıyor yazar. “Her yakınlık aslına bakarsak yara almayı göze almaktır.” görüşünün açıkça ortaya konduğu bir roman “Hanım ve Kocası”. Sarsıcı, okuyucunun bitirdikten sonrasında bile kolay kolay etkisinden kurtulamayacağı bir kitap var karşımızda.

Hanım ve Kocası adlı Kitabından

“Banyodan kokulu buharlar geliyor, içeri giriyorum, küvette yatıyor, genç vücudu saydam suyla örtülmüş, saçları geriye doğru taranmış, şakakları açıkta kalmış, narin kemikli yüzü iyice ortaya çıkmış. Ona şimdilik bir şey söylememeye karar veriyorum, bu sebeple ona ne süre Noga’yla ilgili endişelerimden bahsetsem, sanki onu suçluyormuşum şeklinde tepki verip kendimi şiddetle savunmaya başlıyor. Ne haber, diye soruyorum, gülümsüyor, kendi gücümle küvete kadar gelebilmem büyük aşama, şaşkın bir halde onu seyrediyorum, tamamı benim, garip bir halde de olsa bu insan bana ilişik, bana tekrardan armağan edildi, onu hastalığın baştan çıkarıcı kollarının arasından çalmayı başardım, o beni seçti, işte aptalca bir zafer duygusu içimde yükseliyor, elimi suya daldırıp iki parmağımı vücudunda gezdiriyorum, beni küvete çekmeye çalışıyor, fakat kollarından kurtuluyorum, oraya varana kadar beklemiş olalım yahu, diyorum ve o gülümsüyor, hem şimdi hem de oraya varınca yaparız, olmaz mı diyor.”

Bul-Tikla

Son Yazılar

Apple’ın en ince iPad’i bükülme testini geçti

Apple geçtiğimiz günlerde yeni iPad Pro'ları tanıttığında, bunların bugüne dek ürettiği en ince cihazlar bulunduğunu…

5 saat ago

Jüpiter’in Büyük Kırmızı Leke’sindeki muhteşem görüntü (NASA yakaladı)

Bilmeyenler için izah edelim: Jüpiter'in fotoğraflarında çoğunlukla gördüğünüz o devasa kırmızı yuvarlak, astronomların ona verdiği…

11 saat ago

Islak saçla yatağa girmek gerçekten kötü mü? İşte bilmeniz gerekenler…

Eğer sabah yerine akşam yatarken duş almayı tercih edenlerdenseniz (ki bu bambaşka bir münakaşa mevzusu…

18 saat ago

Mefahir – Du Hast Mit Mir Gespielt Şarkı Sözü

Du warst die einzige für mich, und du bist gegang, ich dencke immer noch an…

21 saat ago

Eyüp merdiven firmaları telefon ve iletişim bilgileri

Atılım Ahşap Merdiven erkan söke (Yönetim Kurulu Başkanı, CEO, Genel Müdür), Nişanca Mah Nişanca Cad…

21 saat ago

Mes Parke – 0 216 470 82 84 – mesparke.com Firma Bilgileri – firmamibul.com

Mes Parke ADVERTISEMENT Firma bilgileri Fax : +90 216 324 83 78 Gsm : +90…

21 saat ago